suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Asunnottomien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Asunnottomien palveluohjauksen avulla järjestetään asunnottomien tilapäistä ja päivystysluonteista asumista sekä ohjausta ja neuvontaa asumisen haasteisiin liittyvissä asioissa (maksuhäiriöt, asumisen häiriöt). Asunnottomien asumispalveluihin sisältyy aina asumisen ohjaus ja tuki. Palveluja järjestetään henkilöille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat apua tai tukea asumisessa tai asumisensa järjestämisessä. Tilapäistä asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista, kiireellistä apua. Asunnottomien palveluohjaus sisältää myös mm. neuvontaa asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa, asunnottomuutta ennaltaehkäisevää työtä sekä mm. työparityöskentelyä vuokrataloyhtiöiden asumisneuvojien kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisuutena. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös eri järjestöjen tuottamien asunnottomuuspalveluiden pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020