suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki

Asunnontarkastus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Tarkastuksessa voidaan tarkastella esimerkiksi ilmanvaihdon toimivuutta ja arvioida rakenteiden kuntoa sekä tehdä melumittauksia. Toimimme yhteistyössä kiinteistöjen omistajien, isännöitsijöiden ja huollon kanssa.

Osa tutkimuksista ja mittauksista on maksullisia. Maksut peritään siltä, joka on haitasta vastuussa. Jos tarkastuksessa ilmenee terveyshaitaksi katsottavia olosuhteita, pitää haitan aiheuttajan tehdä vaadittavat korjaukset. Jos korjauksia ei tehdä, voidaan antaa korjausmääräys, jonka tehosteeksi ympäristö- ja lupaosasto voi antaa uhkasakon.

Asunnontarkastuksesta ilmoitetaan yleensä etukäteen, ja tarkastuksesta tehdään tarkastuskertomus, joka lähetetään asukkaalle, asunnon omistajalle ja taloyhtiölle.

Jos asunnossa ei tarkastuksessa havaita terveyshaittoja, asian käsittely ympäristöpalveluissa päättyy.

Huomioithan, että asunnon terveydellisiä olosuhteita ei yleensä arvioida korjaus- tai remonttitöiden ollessa asunnossa kesken. Huomioithan myös, että tarkastukset eivät ole kuntoarvion kaltaisia katselmuksia tai korjaussuunnitelmia.

Tarkastuspyynnöt menevät jonoon yhteydenottojen mukaisessa järjestyksessä. Otamme sinuun yhteyttä, kun asuntosi tulee tarkastusvuoroon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 19.5.2022