suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Asunnon terveyshaitan selvittäminen

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveydensuojelulain mukaan asunnon sisäilman tulee olla puhdasta, eivätkä lämpötila, kosteus, melu, ilmanvaihto, haju, pöly, valo, säteily, mikrobit ja muut tekijät saa aiheuttaa terveyshaittaa. Jos olet asukas, isännöitsijä/kiinteistön omistaja tai muu asianomainen ja epäilet asunnon olosuhteiden aiheuttavan terveyshaittaa, voit pyytää terveystarkastajan tekemään asunnontarkastuksen. Tarkastuksesta ilmoitetaan aina kiinteistön omistajalle.

Tarkastus on maksuton.

Tarkastuksen suorittava viranhaltija päättää tarkastuksen perusteella mahdollisista mittauksista ja muista tutkimuksista. Tarkastuksen perusteella voidaan antaa korjausmääräyksiä. Korjausvelvoite annetaan sille, jonka menettely, toimenpide tai laiminlyönti on syynä epäkohtaan.

Toimi näin

Lue ensin: Ohjeet asunnontarkastusta pyydettäessä.

Tee asunnontarkastuspyyntö verkkoasiointilomakkeella, kun asunto sijaitsee Rovaniemellä, Ranualla, Pellossa, Kolarissa tai Ylitorniolla. Lähetetty pyyntö menee Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon, josta otetaan sinuun yhteyttä. Lomakkeen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta sen käyttö helpottaa asian selvittämistä.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon sähköpostitse tai soittaa asiakaspalvelunumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Ole ensin yhteydessä kiinteistön omistajaan (isännöitsijään). Jos omistaja ei ole ryhtynyt toimenpiteisiin tai ne eivät ole olleet riittäviä, voit pyytää terveystarkastajalta asunnontarkastusta.

Palvelu on maksuton.

Tarkastus on maksuton. Tarkastuksen suorittava viranhaltija päättää tarkastuksen perusteella mahdollisista mittauksista ja muista tutkimuksista. Tutkimuksista peritään maksu kiinteistönomistajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelusta vastaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Alue Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 7.8.2020