suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Asumisterveys

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asumisolosuhteisiin vaikuttavat monet eri tekijät, mm. ulkoilman laatu, ympäröivä toiminta ja liikenne. Sisäilman laatu on keskeisessä asemassa asumishygieniassa. Terveydensuojelulain mukaan asunnon ja muiden sisätilojen, kuten koulujen ja päiväkotien puhtauden, lämpötilan, kosteuden, valon, melun, säteilyn, mikrobiologisten tekijöiden sekä muiden vastaavien olosuhteiden (kuten hiilidioksidi, hiukkaset, tupakansavu) tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu tiloissa oleskeleville terveyshaittaa.

Terveyshaittaa epäiltäessä tulee ensisijaisesti ottaa yhteys kiinteistön omistajaan tai tämän edustajaan (taloyhtiön isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja, vuokranantaja), joka on velvollinen selvittämään ongelman syytä ja korjaamaan epäkohdat. Mikäli asunnon tai muun oleskelutilan omistaja ei perustelluista pyynnöistä huolimatta ryhdy tarvittaviin selvitys- ja korjaustoimiin, asukas voi ottaa yhteyttä ympäristöterveystarkastajaan, joka tutkii esiintyykö asunnossa terveyshaittaa (esim. kosteusvauriota, näkyvää tai näyttein todettavaa hometta, liian alhaista lämpötilaa, korkeaa radonkaasupitoisuutta tai liiallista melua).

Jos terveyshaitta todetaan, ympäristöterveystarkastaja antaa neuvoja ja voi tarvittaessa kehottaa kiinteistön omistajan tekemään tarvittavat jatkoselvittelyt sekä poistamaan terveyshaitan aiheuttajan. Ympäristöterveystarkastajan suorittamista ilman ja materiaalien mikrobitutkimuksista ja näytteenotosta peritään kustannuksia vastaava maksu.

Toimi näin

Yhteys alueen ympäristöterveystarkastajaan

- Keuruu ja Virrat p. 0400 479 320

- Ruovesi ja Mänttä-Vilppula p. 044 787 1362

- Jämsä ja Kuhmoinen p. 040 735 6372, 040 735 6374

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Ympäristöterveystarkastajan suorittamista ilman ja materiaalien mikrobitutkimuksista ja näytteenotosta peritään kustannuksia vastaava maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto
Muut vastuuorganisaatiotKeurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 23.9.2020