suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Asumisterveys ja sisäilma, terveydensuojelu

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sisätiloissa terveyshaittaa voivat aiheuttaa esimerkiksi puutteellinen ilmanvaihto, tupakansavu, lemmikkieläimet, kosteusvaurioista aiheutuva mikrobikasvusto, materiaaleista haihtuvat epäpuhtaudet, haittaeläimet, haju ja melu.

Jos on aihetta epäillä, että asunnosta aiheutuu terveyshaittaa, tulee ensisijaisesti ottaa yhteys kiinteistön omistajaan (isännöitsijä, vuokranantaja). Terveyshaitan selvit ...

Toimi näin

Mikäli epäilet terveyshaittaa ota ensisijaisesti yhteyttä kiinteistön omistajaan tai tämän edustajaan (taloyhtiön isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja, vuokranantaja), joka on velvollinen selvittämään ongelman syytä ja korjaamaan epäkohdat. Esimerkiksi kosteusvauriot kannattaa korjata heti, jotta terveyshaittaa ei pääsisi syntymään.

Mikäli asunnon tai muun sisätilan omistaja ei perustelluista pyynnöistä huolimatta ryhdy tarvittaviin selvitys- ja korjaustoimiin, voit ottaa yhteyttä terveystarkastajaan. Terveystarkastaja tarkastaa asunnon ja arvioi, onko asunnossa mahdollisesti terveydensuojelulain mukaista terveyshaittaa aiheuttava olosuhde.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@kalajoki.fi tai suoraan terveystarkastajiin. Terveystarkastajien yhteystiedot löydät osoitteesta: http://kalajoki.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ymparistoterveydenhuolto/terveysvalvonta-3/

Terveystarkastaja ottaa teihin yhteyttä käsiteltyään pyynnön.

Palvelun toteuttaa

Kalajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kalajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 7.12.2023