suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Asumisoikeusasunnot

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Vaihtoehto asunnon vuokraamiselle tai omistamiselle on asumisoikeusasuminen, jossa asukkaalla on asumisoikeus rakennuttajayhtiön omistamaan asuntoon.

Asumisoikeusasuntoon pääset, kun olet tehnyt asunnon omistajan kanssa asumisoikeussopimuksen ja maksanut asumisoikeusmaksuna osan asunnon hankintahinnasta. Valtion lainoittamissa kohteissa asumisoikeusmaksu on enintään 15 prosenttia asuntolainoituks ...

Toimi näin

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan aina järjestysnumero. Järjestysnumero haetaan 1.9.2023 alkaen ARAlta joko sähköisen palvelun kautta tai paperilomakkeella. ARAsta haettavat numerot ovat maksullisia (9,20 €), määräaikaisia (2 v) ja valtakunnallisia.

Siirtymäaikana 1.9.–31.12.2023 aso-asuntoja voi hakea sekä kunnan että ARAn myöntämillä järjestysnumeroilla. Tänä aikana kuntien järjestysnumerot ovat asuntoa haettaessa etusijalla. Vuoden 2024 alusta alkaen aso-asuntoja voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla.

Nopeimmin uuden aso-järjestysnumeron saa ARAn järjestysnumerorekisteri -verkkopalvelusta.

Järjestysnumeron hakeminen ARAn aso-järjestysnumerorekisteristä:

  1. Kirjaudu järjestysnumerorekisteriin verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
  2. Täytä hakulomake
  3. Maksa järjestysnumeromaksu 9,20 € verkkopankissa, korttimaksuna tai mobiilimaksuna. Maksua ei palauteta.

Kun hakulomake on täytetty ja maksu maksettu, järjestysnumeron näkee heti verkkopalvelusta. Jos sinulla on jo ARAn järjestysnumero ja hakijatietoihin tulee muutoksia, kirjaudu rekisteriin ja päivitä tiedot.

Järjestysnumeron voi hakea myös paperilomakkeella, joka on tulostettavissa ARAn sivuilta.

Kun sinulla on järjestysnumero, voit täyttää ja lähettää asumisoikeushakemuksen Mikkelin Asumisoikeus Oy:n nettisivuilla. Paperisen hakemuslomakkeen saat noudettua Mikkelin Asumisoikeus Oy toimistolta tai tulostettua heidän nettisivuiltaan.

Asumisoikeusasuntoja tarjotaan hakijan toiveiden mukaisesti ja järjestysnumerojärjestyksessä. Lisätietoja voi kysyä Mikkelin Asumisoikeus Oy:n toimistosta.

Palvelun toteuttaa

Mikkelin Asumisoikeus Oy

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 5.9.2023