suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Asumisoikeusasunnot

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa on tällä hetkellä 69 asumisoikeusasuntoa, jotka sijaitsevat kirkonkylässä, Vuosisadan vaihteessa rakennetut Tyvelänpuisto ja Ristonniemenpuisto sijaitsevat Tyvelän asuinalueella. Näissä kohteissa asuntoja on 21. Ne omistaa Avain Asumisoikeus Oy.

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys (Jaso) ry:n kohde Laukaan Ilona valmistui syksyllä 2019. Talossa toteutetaan yhteisöllistä toimintamallia ja asukkailta edellytetään 55-vuoden ikää. Kohteessa on 36 kaksiota ja 12 kolmiota. Lisätietoa asunnoista löytyy verkkosivuilta (www.jasoasunnot.com).

Toimi näin

Hae järjestysnumero kunnalta tai kuntayhteenliittymältä, jonka alueelta haluat hakea asumisoikeusasuntoa. Kun haluat hakea järjestysnumerollasi asumisoikeusasuntoa, hae sitä suoraan siltä asumisoikeustalon omistajalta, jonka asumisoikeustalosta asunnon haluat.

Hakemuksia järjestysnumeron saamista varten voi jättää jatkuvana hakuna Laukaan kunnalle. Asumisoikeuden järjestysnumerohakemuksen löydät kunnan verkkosivuilta. Lomakkeita saa myös kunnan teknisten palvelujen toimistosta ja kunnan neuvonnasta.

Järjestysnumeron antaa hallinto- ja talouspäällikkö, jolle lomake palautetaan henkilökohtaisesti, sähköpostitse (tekninentoimi@laukaa.fi) tai postitse (Laukaan kunta, Tekniset palvelut, PL 6, 41341 Laukaa). Järjestysnumeron saatuasi voit tehdä asuntohakemuksen asunnon omistajataholle niiden verkkosivuilla tai paikan päällä käymällä (www.avainasunnot.fi, Asemakatu 11, 40100 Jyväskylä TAI www.jasoasunnot.com, Sepänkatu 4A, 40100 Jyväskylä).

Kenelle ja millä ehdoin

Asumisoikeusasunnon hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista hakualueella omistusasuntoa. Hakijalla ei myöskään saa olla varallisuutta siinä määrin, että hän voisi rahoittaa vähintään puolet hakemansa tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta. Varallisuusrajat eivät koske kuitenkaan yli 55 vuotiaita vaan he voivat aina hakea asumisoikeusasuntoa.

Tausta ja lainsäädäntö

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Hän maksaa asumisestaan kuukausittain maksettavien kulujen lisäksi asumisoikeusmaksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä rakennuskustannusindeksin muutoksen mukaisesti korjattuna. Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omakseen. Asuntoa tulee käyttää omana vakituisena asuntona. Asunnon saa vuokrata eteenpäin korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Vuokraamiseen täytyy olla erityinen syy.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021