suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Asumisoikeusasunnot

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Asumisoikeusasuminen on vaihtoehto vuokra-asunnon ja omistusasunnon väliltä. Asunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on valtion lainoittamissa kohteissa enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta, sekä kuukausittaista käyttövastiketta, jolla katetaan käyttö- ja pääomakustannukset. Kuukausimaksun taso on yleensä hieman edullisempi kuin vastaavan asunnon vuokrataso.

Hattulassa on Parolassa kahdell ...

Toimi näin

Hae järjestysnumero kunnalta tai kuntayhteenliittymältä, jonka alueelta haluat hakea asumisoikeusasuntoa. Kun haluat hakea järjestysnumerollasi asumisoikeusasuntoa, hae sitä suoraan siltä asumisoikeustalon omistajalta, jonka asumisoikeustalosta asunnon haluat.

Hae ensin Hattulan kunnalta järjestysnumero ja sen jälkeen mieleistäsi asuntoa asumisoikeusyhtiöltä. Järjestysnumerohakemuksen voit tulostaa suoraan kunnan verkkosivuilta tai noutaa kunnanviraston palvelupisteestä Juteinitalolta.

Kun olet saanut järjestysnumeron, täytä varsinainen asuntohakemus ja toimita se sekä tarvittavat liitteet siihen asumisoikeusyhtiöön, jonka asuntoa haet. Asunnoista ja niiden hakemisesta saat tarkempia ohjeita asumisoikeusyhtiöiden palvelupuhelimista sekä verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asumisoikeusasunnon hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista hakualueella omistusasuntoa. Hakijalla ei myöskään saa olla varallisuutta siinä määrin, että hän voisi rahoittaa vähintään puolet hakemansa tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta. Varallisuusrajat eivät koske kuitenkaan yli 55 vuotiaita vaan he voivat aina hakea asumisoikeusasuntoa.

Varallisuusrajat koskevat alle 55-vuotiaita.

Tausta ja lainsäädäntö

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Hän maksaa asumisestaan kuukausittain maksettavien kulujen lisäksi asumisoikeusmaksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä rakennuskustannusindeksin muutoksen mukaisesti korjattuna. Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omakseen. Asuntoa tulee käyttää omana vakituisena asuntona. Asunnon saa vuokrata eteenpäin korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Vuokraamiseen täytyy olla erityinen syy.

Palvelun toteuttaa

Hattulan kunta

Palvelusta vastaa

Hattulan kunta
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021