suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Asumisoikeusasunnot

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Asukas maksaa asumisestaan kuukausikulujen lisäksi maksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä.

Asumisoikeuden hakijan on ilmoittauduttava kunnalle, jonka alueelta hän hakee asumisoikeutta. Kunnat voivat muodostaan myös yhteisen hakualueen. Hakija saa kunnalta järjestysnumeron asumisoikeusasunnon hakemiseen.

Hämeenli ...

Toimi näin

Hanki järjestysnumero asumisoikeusasuntoa varten palvelupiste Kastellista.

Ilmoittaudu talonomistajalle, jonka omistamasta talosta haluat asumisoikeusasunnon. Kerro, mistä asunnosta olet kiinnostunut. Järjestysnumero ratkaisee asunnon saajan, jos useampi henkilö on kiinnostunut samasta asunnosta.

Kun luovut asumisoikeudesta, saat takaisin sijoittamasi asumisoikeusmaksun rakennuskustannusindeksillä korotettuna. Maksat käyttövastiketta, kunnes asumisoikeutesi on siirtynyt uudelle asukkaalle tai talon omistajalle ja oma asumisoikeutesi on merkitty lakanneeksi.

Asumisoikeusasuntoon voi hakea asumistukea Kelalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asumisoikeusasuntoa voi hakea täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista asuntoa hakualueella. Hakijalla ei myöskään saa olla niin paljon varallisuutta, että hän voisi maksaa vähintään puolet hakemansa asumisoikeusasunnon tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta.

Varallisuusehto ei koske sinua, jos

  • olet yli 55-vuotias
  • muutat asumisoikeusasunnosta toiseen asumisoikeusasuntoon.

Asunnon saamiselle ei ole asetettu tulorajaehtoa.

Palvelun toteuttaa

Hämeenlinnan kaupunki

Palvelusta vastaa

Hämeenlinnan kaupunki
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 23.3.2020