suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Asukastilat

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Asukastilat toimivat kaikille vantaalaisille yhteisinä olohuoneina. Ne tarjoavat mahdollisuuden kohtaamiseen, yhdessä tekemiseen ja osallistumiseen.

Asukastiloihin voi aukioloaikojen puitteissa piipahtaa koska tahansa vaikka kahville, juttelemaan muiden kanssa tai kysymään neuvoa. Asukastiloissa järjestetään monenlaista harraste-, kerho- ja virkistystoimintaa. Asukastiloissa on asiakastietokoneita sekä mahdollisuus saada digitukea tietokoneella asiointiin. Asukastiloissa järjestetään aukiolon puitteissa sovittuina päivinä yhteisölounaita, jonne ovat kaikki asukkaat tervetulleita. Yhteisölounailla hyödynnetään Yhteisen pöydän kautta tulevaa ruokahävikkiä.

Asukastilan toiminta on aina maksutonta. Asukastilat ovat kaikenlaisesta syrjinnästä vapaita alueita. Kaupungin asukastiloista vastaavat pääasiassa kaupungin yhteisötyöntekijät ja yhteisötyöntekijät tekevät päivittäin yhteistyötä asukastilan vapaaehtoisten sekä alueen toimijoiden ja järjestöjen kanssa. Asukastilojen yhteisökahveille ovat kaikki tervetulleita. Yhteisökahveilla tullaan tutuiksi ja kehitetään yhdessä asukastilan yhteisöllisiä pajoja ja tapahtumia.

Asukastilojen käyttövuoroja varataan Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Vakiokäyttövuorolaisille löytyy asukastiloilta kaappeja tavaroiden säilytykseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 29.9.2022