suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Asemakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Hyrynsalmen kunnassa asemakaavasta vastaa tekniset palvelut. Asemakaavalla ja siihen liittyvillä asemakaavan muutoksilla pyritään kunnassa luomaan edellytykset rakentamiselle kaava-alueella. Asemakaavan keskeisiä osia ovat alueen tulevan käytön suunnitteleminen, olemassa olevan säilyttäminen, mitä/mihin/millä tavalla alueelle rakennetaan. Lisäksi kaavan määräykset voivat koskea esimerkiksi rakennusten korkeutta, katujen leveyttä ja muuta alueen rakenteeseen sekä kuvaan vaikuttavia tekijöitä ja seikkoja.

Asemakaava alueena voi tarkoittaa kokonaisia asuinalueita, asuin-, työ- ja virkistysaluetta tai esimerkiksi tyhjiä tontteja. Rakentaminen voi alkaa vasta sitten kun kunnanvaltuusto hyväksyy ja kaava on saanut lainvoimaisuuden. Kaavoitusprosessi voi yleisesti kestää yhdestä vuodesta useampaa vuotta.

Asemakaavan osia ovat asemakaavakartta, kaavamerkinnät sekä määräykset. Kaavan selostuksissa kerrotaan kaavan laadinnasta ja sen keskeisistä ominaisuuksista.

Toimi näin

Asemakaavan valmistelussa pyritään olemaan vuorovaikutuksessa niiden tahojen kanssa, joihin kaavoituksella vaikutetaan. Asemaakaavaan osallistuminen, tiedottaminen ja viranomaistenyhteistyö on laissa velvoitettua.

Voimassa olevista kaavoista saat parhaiten tietoa Hyrynsalmen kunnan teknisen palvelun kaavoituksesta. Kaavatietoa löytyy vuosittain keskitetysti kaavoituskatsauksesta, jossa tiedotetaan esimerkiksi vierelle tulevista kaavoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla on oikeus osallistua asemakaavoitukseen vaikuttamiseen sekä prosesseihin. siinä tilanteessa, jos kaavoitus vaikuttaa heidän oloihinsa tai etuihinsa jollain tapaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 31.8.2020