suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Verohallinto

Arvonlisäverovelvollisten rekisteri

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Arvonlisäverovelvollisten rekisteri on rekisteri, johon on koottu tiedot arvonlisäverovelvollisista toimijoista. Rekisteriin on ilmoittauduttava, jos yrityksen liikevaihto on yli 10 000 euroa.

Alv-velvollisuuteen on olemassa toimialakohtaisia poikkeuksia. Arvonlisäverotuksen ulkopuolelle jäävää toimintaa ovat muun muassa: Terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen myynti, koulutuspalvelut, sosiaalihuollon palvelut, kiinteistöjen tai osakehuoneistojen vuokraus tai myynti sekä vakuutus- ja rahoituspalvelut. Mikäli yritys myy ainoastaan näitä palveluja tai tavaroita, se ei voi liittyä alv-rekisteriin.

Toimi näin

Yritys voi rekisteröityä Alv- rekisteriin joko perustamisilmoituksen tekemisen yhteydessä tai myöhemmin.

Jos teet perustamisilmoituksen sähköisesti yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä, voit ilmoittaa yrityksesi samalla myös Verohallinnon rekistereihin. Jos teet perustamisilmoituksen paperilomakkeella, voit ilmoittaa yrityksesi myös Verohallinnon rekistereihin samalla paperilomakkeella.

Jos et ilmoita yritystäsi Verohallinnon rekistereihin vielä perustamisen yhteydessä, voit tehdä sen myöhemmin muutosilmoituksella. Tee muutosilmoitus ensisijaisesti sähköisesti yritysmuodosta riippumatta.

Kenelle ja millä ehdoin

Alv-rekisteriin voi myös hakeutua vapaaehtoisesti. Alv-velvolliseksi voi hakeutua muun muassa vähäisestä liiketoiminnasta, yhteisöhankinnasta, alkutuotannosta tai kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta.

Myös esiintyvät taiteilijat, muut julkiset esiintyjät ja urheilijat sekä heidän esityksiään myyvät voivat hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi esiintymispalkkioiden ja tilaisuuden järjestäjälle luovutettujen esitysten myynnistä saatavien korvausten osalta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVerohallinto
Palvelusta vastaaVerohallinto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Verohallinto
Päivitetty: 23.12.2019