suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Kunta vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden lainaamisesta. Apuvälinelainaamosta on lainattavissa liikkumista ja päivittäistä toimintakykyä tukevia apuvälineitä.

Lainaamo sijaitsee Lempäälän terveysasemalla kuntoutuspalvelut-yksikössä (Himminpolku 6).

Toimi näin

Lue lisätietoa Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Lempäälän apuvälineyksikkö palvelee Lempäälän kunnan asukkaita sekä vapaan valinnan kautta palvelujen piirissä olevia ulkokuntalaisia. Apuvälineiden lainaaminen ei vaadi lääkärin lähetettä, vaan itse koettu liikkumisen ongelmatiikka riittää lainaamisperusteeksi.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 1.3.2022