suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuväline luovutetaan sinulle lainaan, mikäli selviytymisesi päivittäisissä toiminnoissa on heikentynyt. Toimintakykysi voi olla heikentynyt mm. vamman, sairauden, ikääntymisen tai kehitysviivästymän vuoksi. Apuväline luovutetaan sinulle lainaan määräajaksi tai käyttötarpeen mukaan, jonka jälkeen se tulee palauttaa.

Lainattavia apuvälineitä ovat:

  • Liikkumisen apuvälineet (esim. pyörätuolit, käv ...

Toimi näin

Lainattavan apuvälineen tarpeen arviointi ja lainaus

Mikäli haluat lainata apuvälineen, ole yhteydessä apuvälinepalveluihin puhelimitse tai asioimalla apuvälinepalveluyksikössä aukioloaikoina. Henkilökuntamme kartoittaa apuvälinetarpeesi. Käynnille et tarvitse ajanvarausta eikä apuvälineitä tarvitse varata etukäteen.

Lainattavan apuvälineen huolto ja korjaus

Jos apuvälineesi tarvitsee huoltoa tai korjausta, ota yhteyttä lähimpään apuvälinepalveluyksikköön puhelimitse. Huollon yhteystiedot löydät lainaussopimuksesta. Erikoissairaanhoidon myöntämistä apuvälineistä voit tehdä myös sähköisen huoltopyynnön.

Lainattavan apuvälineen palautus

Palauta tarpeettomaksi käynyt apuväline puhtaana ja ehjänä. Mieluiten sinne yksikköön mistä olet apuvälineen saanut käyttöösi. Katso tarkemmat apuvälinepalveluyksikkökohtaiset palautusohjeet palveluyksikön tiedoista tai lainaussopimuksesta.

Henkilökohtaiset apuvälineet

Mikäli tarvitset henkilökohtaiseen käyttöön omaksi myönnettävän apuvälineen, ole yhteydessä sinua hoitavaan terveydenhuollon ammattihenkilöön kuten fysioterapeuttiin, toimintaterapeuttiin, jalkaterapeuttiin, apuvälineasiantuntijaan tai kuntoutusohjaajaan. Ammattilainen arvioi kanssasi henkilökohtaisen apuvälineen tarpeesi ja tekee siitä tarvittavan suosituksen.

Mikäli kyseessä on uusittava apuväline, voit olla yhteydessä suoraan apuvälineen luovuttaneeseen yksikköön.

Henkilökohtaisia apuvälineitä ei tarvitse palauttaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Apuvälineiden luovutuksessa noudatetaan valtakunnallisia lääkinnällisen kuntoutuksen luovutusperusteita. Apuvälineen saanti edellyttää aina henkilökohtaista apuvälinetarpeen arviota.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutuksesta

Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet 2020 : Opas apuvälinetyötä tekeville ammattilaisille ja ohjeita asiakkaille

Palvelun toteuttaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 2.2.2023