suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lupa lentoesteelle

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ilmailulle mahdollisesti vaaraa aiheuttavan laitteen, rakennuksen, rakennelman ja merkin asettamiseen tarvitaan lentoestelupa.

Lentoeste voi olla mikä tahansa maasta kohoava kohde, joka saattaa häiritä lentoliikennettä tai ilmailua palvelevia laitteita. Siitä, missä tapauksissa esteelle tulee hakea lentoestelupaa, on säädetty ilmailulain 158 §:ssä

Kerro suunnitellun lentoesteen tarkka sijainti ha ...

Toimi näin

Kerro suunnitellun kohteen tarkka sijainti hakemuksessa. Ilmoita hakemuksella kohteen mitattu sijaintitieto WGS 84 koordinaattijärjestelmässä (ilmailussa kansainvälisesti käytetty koordinaattijärjestelmä) Voit käytä tarvittaessa apunasi myös paikkatietoportaalia. Paikkatietoikkuna on kansallinen paikkatietoportaali, joka esittelee paikkatietoaineistoja ja -palveluja sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia.

Kuvaa hakemuksessa kohteen tarkempi tarkoitus, toiminta-aika sekä muut seikat mitkä mielestänne vaikuttaa ilmaliikenteen turvallisuuteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakiessasi lentoestelupaa, yrityksen valtuuttamana tarvitset yrityksen antaman valtuuden. Tällä varmistutaan että hakijalla on oikeus toimia hakijana kyseisessä asiassa.


Määräaika

Lupaa tule hakea mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Palvelusta vastaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 17.1.2024