suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Apostille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tarvitset Apostille-todistusta silloin, kun sinun täytyy todistaa asiakirjan allekirjoittajan toimivalta. Todistusta käytetään ns. Haagin sopimuksen piiriin kuuluvissa valtioissa viranomaisille menevissä asiakirjoissa.

Voit saada Apostille-todistuksen vain viranomaisen tai siihen verrattavissa olevan tahon (esim. auktorisoitu kääntäjä, laillistettu lääkäri) antamaan asiakirjaan.

Yksityiseen asiak ...

Toimi näin

Toimita alkuperäinen asiakirja Digi- ja väestötietoviraston toimipisteeseen ja kerro, mihin maahan asiakirja on menossa ja että tarvitset siihen Apostille-todistuksen. Jos vastaanottajavaltio vaatii Apostille-todistuksen muuhun kuin viranomaisen antamaan asiakirjaan, julkisen notaarin on ensin todistettava siihen joko allekirjoituksesi oikeellisuus tai oikeutesi toimia asiakirjan allekirjoittajan nimissä. Vasta sen jälkeen asiakirjaan voidaan liittää Apostille-todistus.

Kenelle ja millä ehdoin

Apostille-todistusta voidaan käyttää valtiossa, joka on liittynyt Haagin yleissopimukseen. Muihin valtioihin menevät asiakirjat laillistetaan ulkoministeriössä.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 30.12.2019