suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Ammattiin opiskelevien opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää ammatillista koulutusta. Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijalla on oikeus opinto-ohjaukseen. Opinto-ohjausta toteutetaan henkilökohtaisena opinto-ohjauksena, ryhmämuotoisena opinto-ohjauksena sekä verkossa tapahtuvana ohjauksena.

Opinto-ohjauksen sisältöjä ovat muun muassa ohjaus hakeutumisvaiheessa, opintojen ohjaus opintojen aikana: opintojen vali ...

Toimi näin

Opinto-ohjaajat palvelevat WinNovan eri toimipisteissä lukuvuoden arkipäivinä Porissa, Ulvilassa, Raumalla ja Laitilassa.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammattiin opiskelevalla on oikeus saada opinto-ohjausta. Opinto-ohjaus voi olla henkilökohtaista tai ryhmämuotoista. Erityisen tarpeellista ohjaus on, kun opiskelija siirtyy koulutusasteelta toiselle tai haluaa muuttaa suunnitelmiaan.

Opinto-ohjaus tukee opiskelijaa opintojen suunnittelussa, tavoitteiden saavuttamisessa ja oppilaitosyhteisön jäsenyydessä. Ohjauksesta vastaa opinto-ohjaaja yhteistyössä opettajien ja muun henkilökunnan kanssa. Opinto-ohjaaja tekee yhteistyötä myös alaikäisen opiskelijan vanhempien kanssa.

Opiskelija voi saada ohjausta myös työssäoppimisjaksojen aikana. Opintojen loppuvaiheessa ohjauksen tarkoituksena on tukea opiskelijan ammatillista kasvua ja valmistaa häntä työmarkkinoille tai jatko-opintoihin.

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 27.4.2022