suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ammatinvalinta- ja uraohjaus auttaa sinua koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimisessa ja suunnitelmien selkeyttämisessä eri elämänvaiheissa. Kun keskustelet luottamuksellisesti koulutukseen, työuraan ja sen muutoksiin perehtyneen TE-hallinnon psykologin kanssa, tulet kuulluksi ja asioihisi paneudutaan kaikessa rauhassa. Kun kuvaat tilannettasi ja toiveitasi toiselle, saat paremman käsityksen siitä, ...

Toimi näin

Varaa aika henkilökohtaiseen asiointiin TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. Katso ajanvarauksen tiedot oman alueesi TE-toimiston tai kuntakokeilun verkkosivuilta.

Valtakunnalliseen puhelin- tai video-ohjaukseen voit varata ajan sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit osallistua ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluun, jos

  • sinulla on riittävä suomen, ruotsin tai englannin kielen taito,
  • olet työikäinen tai peruskoulun päättävä,
  • pohdit ammatillisia valintojasi ja työuraan liittyvä kysymyksiä ja
  • haluat asiantuntijan apua suunnitelmiesi selkeyttämiseen.

Jotta voit saada palvelua, sinun ei tarvitse olla työnhakijana TE-palveluissa. Joissain TE-toimistoissa tai kuntakokeiluissa saattaa olla tarjolla ohjausta myös muilla kielillä ja tarvittaessa tulkin välityksellä.

Puhelinohjauksen edellytyksenä on riittävä kuulo ja kyky puhua omasta tilanteestasi. Jotta voit osallistua video-ohjaukseen, sinulla täytyy olla kuvalliseen yhteyteen tarvittava laite ja riittävän nopea nettiyhteys.

Palvelu on maksuton.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Satakunnan TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 5.3.2024