suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Ammatillisen koulutuksen opiskelijahuoltopalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää ammatillista koulutusta. Opiskeluhuolto on osa ammatillista koulutusta ja se jaetaan yksilökohtaiseen ja yhteisölliseen opiskeluhuoltoon. Yksilökohtaisen opiskeluhuollon sisältyviin kuraattori- ja psykologipalveluihin ovat oikeutettuja perustutkinto-opiskelijat. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja kaikki päätoimiset opiskelijat. Yhteisöllinen opiskeluhuolto kuuluu kaikille.

Länsirannikon Koulutus Oy vastaa siitä, että opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuoltosuunnitelma toteutuu. Koulutuksen järjestäjän on järjestettävä opiskeluhuolto yhteistyössä opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen opiskeluhuoltopalveluista vastuussa olevien viranomaisten kanssa siten, että opiskeluhuollosta muodostuu toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus.

Opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja tukee opiskelijan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja auttaa omalta osaltaan opiskelijaa opintojen sujumisessa ja valmistumisessa tulevaan ammattiin. Opiskeluterveydenhuollon tavoite on lisätä opiskelijan elämänhallinnan taitoja ja nostaa esiin opiskelijan terveet elämäntavat myönteisenä arkielämän voimavarana.

Opiskeluterveydenhuolto tuottaa erityisesti ennaltaehkäisevää terveyspalvelua.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan omistavat Porin kaupunki, Rauman kaupunki, Laitilan kaupunki ja Porin Aikuiskoulutussäätiö. WinNovan toimipisteet sijaitsevat Satakunnan ja Vakka-Suomen alueella.

Toimi näin

Terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä aina, kun tarvitset tietoa terveydestä ja terveyspalveluista, terveydentilassasi ilmenee opiskelukykyyn vaikuttavia tekijöitä kuten väsymystä, mielialan laskua tai voimakasta stressiä.

Terveydenhoitaja ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Hammashoitoon sinulla on oikeus kunnassa, missä koulusi sijaitsee tai omassa kotikunnassasi. Hoito on maksuton alle 18-vuotiaille.

Kunkin opetusyksikön terveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät WinNovan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat ilmaisia. Hammashoito on maksuton alle 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisen koulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa oppilaitos ja sen sijaintipaikkakunta. Ne järjestävät opiskelijahuollon kaikille ammatillisen koulutuksen opiskelijoille riippumatta siitä, minkä kunnan asukkaita nämä ovat.

Erityistä tukea tarvitsevat sekä eri kieli- ja kulttuuritaustoista tulevat opiskelijat otetaan opiskelijahuollossa erityisesti huomioon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin perusturva
Muut vastuuorganisaatiotPorin perusturva
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Laitila, Pori, Rauma, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 2.7.2021