suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Ammatillisen koulutuksen opiskelijahuoltopalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää ammatillista koulutusta. Opiskeluhuolto on osa ammatillista koulutusta ja se jaetaan yksilökohtaiseen ja yhteisölliseen opiskeluhuoltoon. Yksilökohtaisen opiskeluhuollon sisältyviin kuraattori- ja psykologipalveluihin ovat oikeutettuja perustutkinto-opiskelijat. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja kaikki päätoimiset opiskelijat. Yhteis ...

Toimi näin

Terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä aina, kun tarvitset tietoa terveydestä ja terveyspalveluista, terveydentilassasi ilmenee opiskelukykyyn vaikuttavia tekijöitä kuten väsymystä, mielialan laskua tai voimakasta stressiä.

Terveydenhoitaja ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Hammashoitoon sinulla on oikeus kunnassa, missä koulusi sijaitsee tai omassa kotikunnassasi. Hoito on maksuton alle 18-vuotiaille.

Kunkin opetusyksikön terveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät WinNovan verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisen koulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja tukee siten opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa oppilaitos ja hyvinvointialue, jolla oppilaitos sijaitsee. Ne järjestävät opiskelijahuollon kaikille ammatillisen koulutuksen opiskelijoille riippumatta siitä, minkä kunnan asukkaita nämä ovat.

Erityistä tukea tarvitsevat sekä eri kieli- ja kulttuuritaustoista tulevat opiskelijat otetaan opiskelijahuollossa erityisesti huomioon.

Palvelun toteuttaa

Satakunnan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 14.8.2023