suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Ammatillinen peruskoulutus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Peruskoulupohjainen ammatillinen peruskoulutus kestää n. kolme vuotta ja koulutus sisältää 180 osaamispisteen opinnot. Tutkinnon jälkeen voi hakeutua alan töihin tai jatkaa opintoja korkeakoulussa.

Opinnoissa korostuu käytännön taitojen oppiminen ja opintoihin sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Nuorten ammatillista perustutkintoa opiskelemaan pyritään yhteishaussa.

Ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksena.Vantaan ammattiopisto Varian oppisopimus- ja työelämäpalvelut järjestää oppisopimuskoulutusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 2.7.2020