suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Ammatillinen peruskoulutus

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilassa Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä Luksia järjestää ammatillista opetusta yhteistyössä työelämän, jäsenkuntien ja muiden sidosryhmien kanssa. Karkkilan kaupunki on Luksian jäsenkunta. Opiskelumuotoina ovat mm. oppisopimus ja koulutussopimukset.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän Forssan ammatti-instituutti käynnisti yhdessä Karkkilan kaupungin kanssa 1.8.2020 Kone- ja tuotant ...

Toimi näin

Toisen asteen ammatilliseen perusopetukseen haetaan yhteishaun kautta helmi-maaliskuussa.

Lisätiedot www.opintopolku.fi

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Palvelusta vastaa

Karkkilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022