suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Ammatillinen peruskoulutus

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilassa Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä Luksia järjestää ammatillista opetusta yhteistyössä työelämän, jäsenkuntien ja muiden sidosryhmien kanssa. Karkkilan kaupunki on Luksian jäsenkunta. Opiskelumuotoina ovat mm. oppisopimus ja koulutussopimukset.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän Forssan ammatti-instituutti käynnisti yhdessä Karkkilan kaupungin kanssa 1.8.2020 Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon tähtäävän toisen asteen opetuksen. Opetuksen järjestämisvastuu on Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymällä, opetuksen puitteista (tilat, kuljetus, ruokailu) vastaa Karkkilan kaupunki.

Lisätietoja toisen asteen koulutuksesta www.karkkila.fi - Palvelut; www.lhkk.fi/; www.luksia.fi.

Toimi näin

Toisen asteen ammatilliseen perusopetukseen haetaan yhteishaun kautta helmi-maaliskuussa.

Lisätiedot www.opintopolku.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 2.2.2022