suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Ammatillinen koulutus Vantaalla

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksena. Ammatillisissa opinnoissa yhdistyvät oppilaitoksessa ja työpaikoilla oppiminen ja tekeminen. Ammatillisen koulutuksen tavoitteena on, että valmistuttuaan opiskelija hallitsee ammattialansa perustiedot ja -taidot ja työllistyy valitsemaansa ammattiin.

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset. Vantaan ammattiopisto Varia on Vantaan kaupungin omistama ammatillinen oppilaitos. Vantaalla on myös yksityisiä tai säätiöiden ylläpitämiä ammatillisia oppilaitoksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelupaikan saaminen.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 7.8.2022