suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tammelan kunta

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • Tammela
  • Julkinen palvelu
Alue Tammela
Palvelun kieli suomi

Tammelan ja lähialueiden ammatillisen ja kolmannen asteen koulutuksen oppilaitokset löytyvät kunnan sivuilta http://www.tammela.fi/opetus_ja_koulutus/toisen_ja_kolmannen_asteen_koulutus/ (jatkossa) http://tammela.webaula.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/opetus-ja-koulutus/toisen-ja-kolmannen-asteen-koulutus/


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.


Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.


Palvelun toteuttaa: FAKTIA (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)