suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tammelan kunta

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • Tammela
  • Julkinen palvelu

Tammelan ja lähialueiden ammatillisen ja kolmannen asteen koulutuksen oppilaitokset löytyvät kunnan sivuilta http://www.tammela.fi/opetus_ja_koulutus/toisen_ja_kolmannen_asteen_koulutus/ (jatkossa) http://tammela.webaula.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/opetus-ja-koulutus/toisen-ja-kolmannen-asteen-koulutus/

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Palvelusta vastaa

Tammelan kunta
Tekstistä vastaa: Tammelan kunta
Päivitetty: 7.6.2023