suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lieksan kaupunki

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta.

Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, joista vähintään 30 on hankittu työssäoppimisena.

Ammatilliseen aikuiskoulutukseen voivat hakeutua henkilöt, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää ammatillista osaamistaan. Ammatillinen aikuiskoulutus tarkoittaa näyttötutkintoina suoritettavia ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä niihin valmistavaa koulutusta.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa. Koulutusta voidaan järjestää myös oppisopimuskoulutuksena.

Lieksassa ammatillista koulutusta järjestää Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (Riveria Lieksa).

Pohjois-Karjalan ammattiopisto (Riveria) Lieksa on nykyaikainen monialainen oppilaitos, joka on aloittanut toimintansa 1.1.1995. Ammattiopistostamme valmennetaan:

• Automaatio- ja sähköasentajia

• Asentajia

• Lähihoitajia

• Merkonomeja

• Prosessinhoitajia

• Kokkeja

• Talonrakentajia

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLieksan kaupunki
Alue Lieksa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lieksan kaupunki
Päivitetty: 5.6.2020