suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

YSAO:lla on lukuisia eri ammattialojen toimipisteitä muualla Ylä-Savon alueella, tutustu tarjontaan YSAO:n kotisivuilla osoitteessa www.ysao.fi

Kiuruvedellä toimii Ylä-Savon ammattiopiston (YSAO) hevostalouden yksikkö, Hingunniemen koulutila. Hingunniemessä voi suorittaa hevostalouden perustutkinnon, hevosvalmentajan ammattitutkinnon (ravivalmennus, valjasseppä tai hevoshieroja), kengityssepän tai ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon sekä tallimestarin erityisammttitutkinnon.

Toimi näin

Opiskelemaan haetaan yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 31.5.2019