suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • 22 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Meillä voit opiskella ammatin suorittamalla ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Kaikki nämä tutkinnot antavat yleisen kelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Voit myös opiskella yksittäisiä tutkinnon osia tai täydentää osaamistasi uusien osaamisalojen opinnoilla.

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Palvelun toteuttaa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Palvelusta vastaa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Tekstistä vastaa: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Päivitetty: 18.1.2021