suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulaisten kaupunki

Ammatillinen erityisopetus

  • Palvelu
  • Oulainen
  • Julkinen palvelu

Ammatillinen erityisopetus toteutetaan koulutuskeskus JEDUn Oulaisten yksiköissä.

Toimi näin

Erityisopetuksesta sovitaan oppilaitoksen kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisen koulutuksen opiskelija voi osallistua oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi erityisopetukseen. Erityisopetus tarkoittaa opiskelijan henkilökohtaisiin tavoitteisiin, valmiuksiin ja edellytyksiin sovitettua pedagogista tukea sekä erityisiä opetus- ja opiskelujärjestelyjä.

Erityisopetus, samoin kuin muu ammatillinen koulutus, tähtää ammatilliseen perustutkintoon. Ammattitaitovaatimuksia, osaamistavoitteita ja osaamisen arviointia voidaan välttämättömistä syistä jonkin verran mukauttaa. Opetushallitus voi tutkinnon perusteissa määrätä, miltä osin vaatimuksista ja tavoitteista ei voida poiketa. Ammatillista erityisopetusta voi saada oppilaitoksissa, työpaikoilla tai verkko-oppimisympäristöissä. Opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti ja tarpeen mukaisesti.

Erityistä tukea tarvitseva opiskelija voi siirtyä TELMA-koulutukseen, jos hänellä ei sairauden tai vamman vuoksi ole mahdollisuutta siirtyä tutkintoon tähtäävään koulutukseen. TELMA-koulutus on työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus, jossa opetus suunnitellaan opiskelijan henkilökohtaisten tavoitteiden ja valmiuksien mukaan.

Palvelusta vastaa

Oulaisten kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulaisten kaupunki
Päivitetty: 22.5.2023