suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lieksan kaupunki

Ammatillinen erityisopetus

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu

Lieksassa ammatillista erityisopetusta järjestää Riveria Lieksan osasto.

Oppilaitoksen oppimisstudio palvelee erityisesti erityisopiskelijoita mutta palvelut on tarkoitettu kaikille ammattiopisto Lieksan opiskelijoille. Oppimisstudiossa työskentelevät opinto-ohjaaja, erityisopettaja ja kaksi koulunkäyntiavustajaa.

Opiskelija voi tulla oppimisstudioon, mikäli hänellä on vaikeuksia opinnoissasi tai elämäntilanteesi on hankala. Oppimisstudiosta opiskelija saa ohjausta ja tukea opintojen suunnitteluun ja suorittamiseen mm. seuraavin keinoin:

•henkilökohtainen keskustelu ja ohjaus

•pienryhmäopetus

•opiskelijahuoltoryhmät

•kriisitilanteiden käsittely

•yksilölliset oppimisstudiojaksot

Toimi näin

Erityisopetuksesta sovitaan oppilaitoksen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisen koulutuksen opiskelija voi osallistua oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi erityisopetukseen. Erityisopetus tarkoittaa opiskelijan henkilökohtaisiin tavoitteisiin, valmiuksiin ja edellytyksiin sovitettua pedagogista tukea sekä erityisiä opetus- ja opiskelujärjestelyjä.

Erityisopetus, samoin kuin muu ammatillinen koulutus, tähtää ammatilliseen perustutkintoon. Ammattitaitovaatimuksia, osaamistavoitteita ja osaamisen arviointia voidaan välttämättömistä syistä jonkin verran mukauttaa. Opetushallitus voi tutkinnon perusteissa määrätä, miltä osin vaatimuksista ja tavoitteista ei voida poiketa. Ammatillista erityisopetusta voi saada oppilaitoksissa, työpaikoilla tai verkko-oppimisympäristöissä. Opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti ja tarpeen mukaisesti.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLieksan kaupunki
Alue Lieksa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lieksan kaupunki
Päivitetty: 10.9.2021