suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Ammatillinen erityisopetus

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Kiuruvedellä ammatillista koulutusta tarjoaa Ylä-Savon ammattiopiston Hingunniemen hevostalouden yksikkö.

Toimi näin

Erityisopetuksesta sovitaan oppilaitoksen kanssa.

Ota yhteyttä Ylä-Savon ammattiopistoon ja tiedustele mahdollisuutta erityisopetukseen haluamallasi alalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Erityisopetuksesta sovitaan erikseen oppilaitoksen kanssa. Erityisopetusta voidaan järjestää oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisen koulutuksen opiskelija voi osallistua oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi erityisopetukseen. Erityisopetus tarkoittaa opiskelijan henkilökohtaisiin tavoitteisiin, valmiuksiin ja edellytyksiin sovitettua pedagogista tukea sekä erityisiä opetus- ja opiskelujärjestelyjä.

Erityisopetus, samoin kuin muu ammatillinen koulutus, tähtää ammatilliseen perustutkintoon. Ammattitaitovaatimuksia, osaamistavoitteita ja osaamisen arviointia voidaan välttämättömistä syistä jonkin verran mukauttaa. Opetushallitus voi tutkinnon perusteissa määrätä, miltä osin vaatimuksista ja tavoitteista ei voida poiketa. Ammatillista erityisopetusta voi saada oppilaitoksissa, työpaikoilla tai verkko-oppimisympäristöissä. Opintoja on mahdollista suorittaa joustavasti ja tarpeen mukaisesti.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020