suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Alueelliset maanpuolustuskurssit

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Aluehallintovirastot järjestävät vuosittain alueellisia maanpuolustuskursseja.

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla käsitellään ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisia ja keskeisiä kysymyksiä sekä eri toimijoiden varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Kurssit ovat viiden päivän mittaisia ja ne toimeenpannaan aluehallintovirastojen ja puolustusvoimien yhteistyönä.

Kurssit ovat suunnattu yritysten, yhteisöjen ja julkishallinnon organisaatioiden johdolle sekä näiden toimijoiden varautumisesta ja valmiussuunnittelusta vastaaville henkilöille. Aluehallintovirastot kutsuvat osallistujat kursseille organisaatioiden esitysten perusteella.

Toimi näin

Mikäli yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeä tai huoltovarmuuden näkökulmasta kriittinen yritys, yhteisö tai julkishallinnon organisaatio on kiinnostunut osallistumaan alueelliselle maanpuolustuskurssille, organisaatio voi olla asiasta olla yhteydessä aluehallintovirastoon. Aluehallintovirasto arvioi yhteydenoton jälkeen organisaation toimintaa ja asemaa kokonaisturvallisuuden ja varautumisen näkökulmasta ja kutsuu tarvittaessa organisaation edustajan kurssille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 9.9.2020