suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Alaikäisenä yksin Suomessa olevien oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden edustajakorvaus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Ilman huoltajaa Suomeen saapuneille alaikäisille turvanpaikanhakijoille määrätään edustaja heti maahan tulon alkuvaiheessa.

ELY-keskukset vastaavat ilman huoltajaa oleviin alaikäisiin liittyvistä tehtävistä kotoutumisvaiheessa. KEHA-keskus maksaa edustajalle palkkion ja korvauksen edustamisesta aiheutuneista kuluista oleskeluluvan saaneiden edustettavien osalta.

Toimi näin

Edustajana voit hakea palkkiota ja korvausta KEHA-keskukselta. Käytä edustajan palkkion ja kulukorvausten hakemiseen lomakkeita: edustajan matkalaskulomake, edustajan palkkio ja kulujen erittely, edustajan kuittauslomake, edustajan laskulomake.

Lomakkeet toimitetaan KEHA-keskuksen maksatusyksikölle. Edustajapalkkioita koskevat tiedustelut voit lähettää KEHA-keskuksen maksatusyksikölle sähköpostitse. Lisätietoa ilman huoltajaa tulleisiin lapsiin liittyvistä asioista saat myös ELY-keskusten maahanmuuttoasioiden yhdyshenkilöiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilman huoltajaa Suomeen saapuneille alaikäisille turvanpaikanhakijoille määrätyille edustajille maksetaan palkkio ja korvausta kuluista silloin, kun alaikäiselle turvapaikanhakijalle on myönnetty oleskelulupa ja se on annettu hänelle tiedoksi. Edustajalle maksetaan palkkio edustajan tehtäviin käyttämän ajan perusteella sekä korvausta edustamisesta syntyneistä kuluista. Palkkio ja kulukorvaus maksetaan hakemuksesta edustajuuden voimassaoloaikana.

Ennen kuin alaikäinen turvapaikanhakija on saanut oleskeluluvan ja oleskelulupapäätös on annettu tiedoksi, edustajan palkkion ja kulukorvauksen maksaa Maahanmuuttovirasto.

Palvelun toteuttaa

KEHA-keskus, ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, KEHA-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 8.9.2022