suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Ajoneuvojen siirto ja romuajoneuvot

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Kunta huolehtii hylättyjen ja kunnossapitoa haittaavien ajoneuvojen siirtämisestä hallitsemiltaan yleisiltä alueilta, mikäli ajoneuvon omistaja ei itse tätä tee. Siirrettävään ajoneuvoon kiinnitetään siirtokehotus, ja jos omistaja/haltija saadaan selville, se lähetetään hänelle myös postitse.

Ihmisille tai ympäristölle vaaraksi olevat ajoneuvot voidaan siirtää heti ilman erillistä kehotusta.

Väärin pysäköidyt tai tiealueella tehtävää työtä tai järjestettävää tapahtumaa haittaavat ajoneuvot voidaan siirtää ns. lähisiirtona sijaintipaikan välittömään läheisyyteen.

Siirtopäätös lähetetään ajoneuvon omistajalle tai haltijalle (mikäli tiedossa), ajoneuvoista joiden omistaja ei ole tiedossa kuulutetaan kunnan ilmoitustaululla kunnanvirastolla, sekä kunnan verkkosivuilla.

Yksityiseltä piha-alueelta, varastoalueelta tai muulta yksityiseltä alueelta kunta siirtää romuajoneuvon pois vain yksityisen alueen haltijan perustellusta ja kirjallisesta pyynnöstä.

Ajoneuvojen siirrosta ja varastoinnista sekä hylättyjen romuajoneuvojen romuttamisesta kunta sopii tapauskohtaisesti toimintaa harjoittavan yrityksen kanssa, joka hoitaa käytännön järjestelyt.

ELY-keskus voi siirrättää maantielle hylätyn ajoneuvon ja periä ajoneuvon omistajalta maksun.

Toimi näin

Ilmoita kunnan omistamilla yleisillä alueilla olevista hylätyistä ajoneuvoista kunnan tekniseen toimistoon, yksityisillä alueilla hylättyjen ajoneuvojen siirron järjestäminen on maanomistajan vastuulla.

Jos ajoneuvosi on siirretty, ota yhteyttä Tohmajärven kunnan tekniseen toimistoon.

Romuajoneuvon virallisesta vastaanottopaikasta saa romutustodistuksen, jolla ajoneuvon saa poistettua rekisteristä. Lisätietoja saat osoitteesta http://www.autokierratys.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Kunta perii hylätyn ajoneuvon siirtämisestä ja säilyttämisestä aiheutuneet kustannukset auton omistajalta kunnan määrittämän taksan mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Kunta perii hylätyn ajoneuvon siirtämisestä ja säilyttämisestä aiheutuneet kustannukset auton omistajalta kunnan määrittämän taksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTohmajärven kunta
Palvelusta vastaaTohmajärven kunta
Alue Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 11.10.2021