suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Ajoneuvojen siirto ja romuajoneuvot

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Kunta huolehtii hylättyjen ja kunnossapitoa haittaavien ajoneuvojen siirtämisestä hallitsemiltaan yleisiltä alueilta, mikäli ajoneuvon omistaja ei itse tätä tee. Siirrettävään ajoneuvoon kiinnitetään siirtokehoitus, ja jos omistaja/haltija saadaan selville, se lähetetään hänelle myös postitse. Ihmisille tai ympäristölle vaaraksi olevat ajoneuvot voidaan siirtää heti ilman erillistä kehoitusta.

Väärin pysäköidyt tai tiealueella tehtävää työtä tai järjestettävää tapahtumaa haittaavat ajoneuvot voidaan siirtää ns. lähisiirtona sijaintipaikan välittömään läheisyyteen.

Siirtopäätös lähetetään ajoneuvon omistajalle tai haltijalle (mikäli tiedossa), ajoneuvoista joiden omistaja ei ole tiedossa kuulutetaan kunnan ilmoitustaululla kunnanvirastolla osoitteessa Pappilanniementie 9 sekä kunnan verkkosivuilla.

Yksityiseltä piha-alueelta, varastoalueelta tai muulta yksityiseltä alueelta kunta siirtää romuajoneuvon pois vain yksityisen alueen haltijan perustellusta ja kirjallisesta pyynnöstä.

Ajoneuvojen siirrosta ja varastoinnista sekä hylättyjen romuajoneuvojen romuttamisesta kunta on sopinut Parolan Rengas ja Auto Oy:n kanssa, joka hoitaa käytännön järjestelyt.

Lisätietoa myös kunnan verkkosivuilla:

https://www.hattula.fi/palvelut/tekninen-toimi/kunnossapitopalvelut/kunnallistekniikka/romuajoneuvot/

Toimi näin

Ilmoita kunnan omistamilla yleisillä alueilla olevista hylätyistä ajoneuvoista kunnan tekniseen yksikköön, yksityisillä alueilla hylättyjen ajoneuvojen siirron järjestäminen on maanomistajan vastuulla.

Jos ajoneuvosi on siirretty, ota yhteyttä Parolan Rengas ja Auto Oy:n, puh. 03 6372 015.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Parolan Rengas ja Auto Oy perii hylätyn ajoneuvon siirtämisestä ja säilyttämisestä aiheutuneet kustannukset auton omistajalta kunnan määrittämän taksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 17.1.2019