suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Ajoneuvoja koskevat poikkeusluvat

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Traficom voi erityisen syyn takia myöntää luvan poiketa ajoneuvoa koskevista teknisistä vaatimuksista. Tietyissä tapauksissa voidaan myöntää myös lupa poiketa ajoneuvon käyttöä liikenteessä koskevista vaatimuksista. Poikkeus ei saa vaarantaa liikenneturvallisuutta tai vääristää kilpailua.

Poikkeus ajoneuvon teknisistä vaatimuksista

Traficom voi myöntää poikkeuslupia ajoneuvoja koskevista teknisistä vaatimuksista erityisen syyn takia ja sillä edellytyksellä, ettei poikkeus vaaranna liikenneturvallisuutta tai vääristä kilpailua.

Poikkeus ajoneuvon käyttöä liikenteessä koskevista vaatimuksista

Traficom voi tietyissä tapauksissa myöntää poikkeuslupia ajoneuvon käyttöä liikenteessä koskevista vaatimuksista. Ajoneuvon ja ajoneuvoyhdistelmän mitta- ja massavaatimuksia koskevan hakemuksen tapauksessa poikkeuslupa voidaan myöntää vain, jos se on tarpeen uuden tekniikan kokeilun, tuotekehityksen tai muun erityisen syyn takia. Mitta- ja massavaatimuksista myönnettävä poikkeuslupa ei saa vaarantaa liikenneturvallisuutta tai vääristää kilpailua.

Kenelle ja millä ehdoin

POIKKEUSLUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY

Poikkeuslupahakemukset käsitellään yksittäisinä ja niiden myöntämisessä käytetään tapauskohtaista harkintaa. Lupakäsittelyn lopputulokseen ei voida ottaa varmaa kantaa ennakkoon.

Laadi poikkeuslupahakemus huolellisesti, koska päätös tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Huomioi, että poikkeuslupapäätöksestä peritään 380 euron maksu riippumatta siitä onko päätös myönteinen tai kielteinen.

Palvelu on maksullinen.


Käsittelyaika

https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/poikkeusluvat-ajoneuvon-teknisista-vaatimuksista-tai-sen-kaytosta-tiella

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 23.4.2020