suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Aikuisten psykiatrinen hoito

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykiatrisessa hoidossa vastaamme vaikea-asteisten mielenterveyden häiriöiden hoidosta. Esimerkkejä vaikea-asteisista häiriöistä ovat erilaiset psykoosit eli todellisuudentajuun vaikuttavat häiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, vaikea-asteinen ja hoitoon huonosti reagoiva masennustila, vaikeat syömishäiriöt, vaikeat tunnesäätelyn häiriöt ja vaikean mielenterveyden häiriön kanssa samanaikaisesti ...

Toimi näin

Jos tarvitset apua mielenterveys- tai päihdeongelmissa, ota ensisijaisesti yhteyttä terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai opiskelijaterveydenhuoltoon.

Jos olet alle 18-vuotias, sinua hoidetaan nuorisopsykiatrian tai lastenpsykiatrian erikoisaloilla.

Kun oma terveysasemasi on suljettu ja tarvitset apua, soita päivystysapuun 116 117. Päivystysavussa selvitetään, tarvitsetko kiireellistä hoitoa. Sinut ohjataan tarvittaessa asianmukaiseen hoitopaikkaan. Hätätilanteissa soita 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Psykiatriseen erikoissairaanhoidossa järjestettävään avo- ja osastohoitoon tarvitaan lääkärin lähete. Voit saada lähetteen esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä lääkäriltä tai sairaalan poliklinikalta.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 25.10.2023