suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Aikuisten perusopetus

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Aikuisten perusopetus koostuu nykyisin kolmesta vaiheesta: lukutaitovaiheesta, alkuvaiheesta ja päättövaiheesta. Jokaisella vaiheella on oma tuntijakonsa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa määritellään hänen tarvitsemansa opinnot.

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu niille oppivelvollisuusiän ylittäneille, jotka eivät ole suorittaneet perusopetuksen oppimäärää tai joilla on tarve täydentää perusopetuksen tutkintoaan tai korottaa oppiaineiden arvosanoja. Oppivelvollisuusiän ylittäneet luku- ja kirjoitustaidon koulutusta tarvitsevat, joilta perusopetus on suorittamatta, ohjataan myös aikuisten perusopetukseen.

Maahanmuuttajanuorille tarkoitettua aikuisten perusopetusta on maanantaista perjantaihin, ja lähtökohtaisesti kurssien suorittaminen edellyttää läsnäoloa. Alkuvaiheen kursseilla opiskellaan oppiaineiden suomenkielistä käsitteistöä ja perustietoja. Alkuvaiheen kurssien sisällöt tulee hallita ennen päättövaiheen kursseille siirtymistä.

Aikuisten päättövaiheen peruskouluopintojen kursseja voi suorittaa etäopiskeluna. Kurssien suorittaminen alkaa yhteydenotolla Kotkan aikuislukion rehtoriin.

Toimi näin

Otamme jatkuvasti vastaan ilmoittautumisia aikuislukioon. Ota yhteyttä suoraan koulun rehtoriin, opinto-ohjaajaan tai koulun kansliaan. Opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden jakson alussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aikuislukio on tarkoitettu aikuisille, siis yli 18-vuotiaille opiskelijoille. Rehtorin päätöksellä nuorempikin opiskelija voidaan erityisistä syistä ottaa aikuislukioon.

Palvelu on maksuton.

Aineopiskelijoilta peritään opiskeltavien kurssien määrästä riippuen 50 € - 150 € lukuvuosimaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 13.4.2022