suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Aikuislukiossa voit suorittaa aikuisille tarkoitetut lukio-opinnot iltaopintoina henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Aikuislukio tarjoaa joustavan tavan suorittaa lukio-opinnot tai täydentää omaa osaamista aineopiskelijana lukion eri oppiaineissa.

Voit valmentautua pääsykokeisiin, opiskella uusia aineita, suorittaa koko lukion oppimäärän tai yksittäisten aineiden kursseja. Aikuislukiossa toimii myös etälukio, jossa opiskelu on ohjattua verkko-opiskelua.

Alaikäraja opiskelijaksi on 18 vuotta.

Lukion suorittaminen kestää vuodesta neljään vuotta, riippuen entisistä opinnoista. Lukion suorittamisen lisäksi voit kirjoittaa ylioppilaaksi myös ammatillisen tutkinnon pohjalta.

Aikuislukion opiskelijat suunnittelevat opinnot yhdessä opinto-ohjaajan kanssa. Sekä opinto-ohjaajille että erityisopettajalle voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen Wilma-viestillä tai sähköpostilla.

Tampereella aikuislukion opetus järjestetään Sammon keskuslukion kiinteistössä. Lukuvuosi alkaa elo-syyskuun vaihteessa ja päättyy kesäkuun alussa. Työviikko on pääsääntöisesti nelipäiväinen, maanantaista torstaihin. Opetus alkaa yleensä klo 17.00. Tarkempia tietoja saat koulun kansliasta, opinto-ohjaajalta ja aikuislukion internetsivuilta.

Toimi näin

Ilmoittaudu opiskelijaksi joko internetissä Wilma-käyttöliittymän kautta tai suoraan aikuislukion kansliassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Alaikäraja aikuislukion opiskelijaksi on 18 vuotta.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 20.4.2020