suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Aikuislukiokoulutuksessa Posion lukiossa voit suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä, korottaa arvosanoja ja valmistautua ylioppilastutkintoon. Aikuislukiokoulutus on yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Aikuislukiossa opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Osan kursseista voi opiskella itsenäisesti, osan voi suorittaa päivälukion oppitunneille osallistuen. Aikuisten lukiokoulutuksessa lukion oppimäärä sisältää vähintään 44 kurssia.

Posion lukio on keramiikka- ja liikuntapainotteinen. Lukio-opiskeluiden aikana voi halutessaan suorittaa jopa 15 kurssia keramiikkaa tai liikuntaa.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea Posion aikuislukioon, jos olet suorittanut peruskoulun tai olet suorittanut peruskoulua vastaavat opinnot muualla (esim. ulkomailla). Lukiokoulutuksessa opiskelijaksi ottamisen perusteena käytetään hakijoiden aiempaa opintomenestystä. Posion lukion keskiarvoraja on 6,5.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Oppikirjat voi lainata koulun kirjastosta. Lainataksesi oppikirjoja tarvitset Posion kirjaston kirjastokortin.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Posio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 11.11.2020