suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Muhos
  • Julkinen palvelu

Muhokselta löytyy oma aktiivinen lukio, jossa on monipuolinen kurssitarjonta ja vireä opiskelua tukeva ilmapiiri. Muhoksen lukio tekee yhteistyötä Oulun ja naapurikuntien lukioiden sekä eLukion kanssa.

Aikuislukiossa voit korottaa aikaisemmin saamiasi arvosanoja ja valmistua ylioppilaaksi. Lisäksi voit hankkia valmiuden hakeutua yliopisto-opiskeluun ja ammattikorkeakouluun tai lukion oppimäärään perustuvissa ammatillisissa koulutuksissa.

Myös Oulujoki-Opisto tarjoaa lukion oppiaineita.

Toimi näin

Voit ilmoittautua etäopiskelijaksi lukioon myös kesken lukuvuoden. Käytä ilmoittautumiseen ensisijaisesti eLukion kotisivuilla olevaa sähköistä ilmoittautumislomaketta. Mikäli olet vailla opiskelupaikkaa tai olet päättänyt hakea Muhoksen lukioon, voit myös soittaa rehtorille tai opinto-ohjaajalle.

Jos haluat osallistua Oulujoki-Opiston järjestämille kursseille, käytä ensisijaisesti Opiston sähköistä ilmoittautumiskanavaa. Voit myös soittaa Oulukoki-Opiston toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Etälukiossa voi suorittaa joko yksittäisiä kursseja (aineopiskelija) tai koko lukion oppimäärän ja yo-tutkinnon kokonaan tai osittain (tutkintotavoitteinen opiskelija). Tutkinto suoritetaan siinä oppilaitoksessa, jossa etälukio-opiskelija on opiskelijana.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Etälukion kurssit ovat ilmaisia tutkintotavoitteisille opiskelijoille. Jos lukion päiväopiskelija on kuitenkin ilmoittautunut kurssille, mutta jättää sen suorittamatta, perii lukio opiskelijalta 15 €:n ilmoittautumismaksun. Pelkästään aineopiskelijoina etälukiota suorittavat opiskelijat maksavat jokaisesta kurssista, jolle he ovat ilmoittautuneet, 15 €, kuitenkin enintään 60 €/lukukausi. Kurssimaksu määräytyy ilmoittautumisten perusteella. Oulujoki-Opiston kurssit ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuhoksen kunta
Palvelusta vastaaMuhoksen kunta
Alue Muhos
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 15.11.2020