suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuhmon kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Kuhmo
  • Julkinen palvelu

Aikuislukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Aikuislukiossa voi korottaa aikaisemmin saamiaan arvosanoja ja valmistautua ylioppilastutkintoon. Aikuislukiokoulutus antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Aikuislukiokou ...

Toimi näin

Akuislinjasta kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä joko opinto-ohjaaja Päivi Kähköseen (paivi.j.kahkonen@kuhmo.fi, p. 044 081 9998) tai rehtori Eila Viléniin (eila.vilen@kuhmo.fi, p. 044 081 9996).

Kenelle ja millä ehdoin

Kuhmon yhteislukiossa on mahdollista suorittaa lukion oppimäärä aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Lisäksi on mahdollista suorittaa yksittäisten aineiden kursseja. Aikuislinjan opiskelijoilla ei kuitenkaan järjestetä erillisiä kursseja vaan he opiskelevat joko yhdessä nuorten kanssa tai itsenäisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Palvelun toteuttaa

Kuhmon kaupunki

Palvelusta vastaa

Kuhmon kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuhmon kaupunki
Päivitetty: 20.11.2023