suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinan lukion aikuislinja tarjoaa lähinnä 18 vuotta täyttäneille mahdollisuuden kehittää itseään suorittamalla ylioppilastutkinto, lukion oppimäärä tai yksittäisiä opintoja lukioaineissa. Lukion päättöarvosanoja voi korottaa. Myös peruskouluopintojen kertaaminen ja tulosten parantaminen on mahdollista. Opintoja voi yhdistää muihin opintoihin ja muita opintoja meidän opetukseemme esimerkiksi verkko-opintojen kautta.

Kaarinan aikuislukiokoulutuksessa opetusta annetaan neljänä iltana viikossa. Normaalina lukuvuotena elo - syyskuun vaihteesta kesäkuun alkuun, sekä elokuussa kesälukiossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 8.9.2020