suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Huittisten kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Huittinen
  • Julkinen palvelu

Lauttakylän lukion aikuislinja on aikuisille tarkoitettu oppilaitos, joka tarjoaa yleissivistävää suoritustavoitteista aikuisen opiskelijan tarpeet huomioon ottavaa koulutusta. Aikuislinjalla voit tavoitella lukion koko oppimäärää, lukion päättötodistusta, ylioppilastutkintoa ja valkolakkia. Voit myös opiskella yksittäisiä lukiokursseja, esimerkiksi vieraita kieliä tai matematiikkaa.

Toimi näin

Aikuisten lukiokoulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden ottamalla suoraan yhteyttä oppilaitokseen. Opiskelija voi valita lukionsa vapaasti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuislukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Aikuislukiossa voi korottaa aikaisemmin saamiaan arvosanoja ja valmistautua ylioppilastutkintoon. Aikuislukiokoulutus antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Aikuislukiokoulutusta järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Aikuislukiokoulutuksessa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen läpäistäkseen opiskelijan on suoritettava hyväksytysti vähintään 44 kurssia. Aikuislukiossa voi suorittaa myös peruskoulun päättötodistuksen, opiskella yksittäisiä peruskoulun aineita ja korottaa suorittamiaan arvosanoja.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHuittisten kaupunki
Palvelun toteuttaaHuittisten kaupunki
Alue Huittinen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Huittisten kaupunki
Päivitetty: 8.11.2019