suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Forssa
  • Julkinen palvelu

Forssan yhteislyseon aikuisopetus antaa pääosin etäopetuksena aikuisille tarkoitettuja lukio-opintoja. Lukio-opinnoissa opiskellaan valtakunnallisen ja koulukohtaisen opetussuunnitelman mukaisia opintoja pääosin etäopetuksessa (itsenäinen opiskelu). Lukio-opinnot suoritetaan 3-4 vuodessa. Opiskelija voi osallistua myös päivälukion lähiopetukseen. Tavoitteena on suorittaa ylioppilastutkinto lukio-o ...

Toimi näin

Ilmoittuadu aikuisopetukseen ottamalla yhteyttä: yhteislyseo@forssa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Hakijalta edellytetään peruskoulun päättötodistusta tai vastaavia tietoja.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Palvelun toteuttaa

Forssan kaupunki

Palvelusta vastaa

Forssan kaupunki
Tekstistä vastaa: Forssan kaupunki
Päivitetty: 24.3.2022