suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Äänekosken lukio on yleissivistävä lukio, jossa jokainen opiskelija kohdataan yksilönä. Meillä pääset opiskelemaan uudessa vuonna 2017 valmistuneessa koulussa. Tarjoamme kattavasti kaikki valtakunnalliset pakolliset sekä valinnaiset opintojaksot. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima paikallisia opintojaksoja, korkeakouluopintoja, urheiluakatemiaopintoja, kansainvälisyystoimintaa ja vieraita kieliä sekä yrittäjyyttä. Yhteisöllisyyttä rakennamme järjestämällä monenlaisia tapahtumia lukuvuoden aikana. Me pidämme huolta toinen toisistamme.

Toimi näin

Opiskelijaksi aikovan tulee ottaa yhteys lukion rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Lukioon pääsyn edellytyksenä on peruskoulun päättötodistus.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 21.2.2022