suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Adoptioneuvonta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Adoptioprosessi alkaa aina adoptioneuvonnalla. Adoptioneuvonnassa saat ohjausta, miten toimitaan adoptioprosessissa. Adoptioneuvonta koskee niin kotimaisia kuin kansainvälisiä sekä perheensisäisiä adoptioita. Kotimainen ja kansainvälinen adoptioprosessi kestää keskimäärin 1 - 2 vuotta.

Adoptioneuvonnassa selvitetään sinun tai teidän valmiuksia ryhtyä lapsen vanhemmaksi. Adoptioneuvonnassa sinulle ...

Toimi näin

Adoptioneuvonnan tuottaa Pelastakaa Lapset ry Länsi-Suomen aluetoimisto.

Kun haluat saada lisätietoa tai aloittaa adoptioprosessin, ota yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n toimistoon tai perheoikeudellisten palveluiden toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun tulee olla täysi-ikäinen, kun hakeudut adoptioneuvontaan.

Adoptioneuvonta ei sido adoptiopäätökseen ja se on maksutonta.

Vieraan lapsen adoptioon tarvitaan adoptiolautakunnan lupa.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos toivot yksin tai yhdessä aviopuolisosi kanssa adoptiolasta, sinun tai teidän tulee hakeutua adoptioneuvontaan. Neuvontaa voivat antaa kunnat ja luvan saaneet alan järjestöt. Adoption eli lapseksiottamisen tarkoituksena on edistää lapsen etua.

Adoptioneuvonnassa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Neuvonnassa selvitetään, ovatko adoption edellytykset olemassa ja onko edellytyksiä sopia lapsen ja tämän aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta.

Adoptioneuvonnassa hakijat ohjataan hakemaan adoptiolupaa ja tarvittaessa hakemaan kansainvälistä adoptiopalvelua. Neuvojien tehtäviin kuuluu myös huolehtia lasten sijoittamisesta adoptioperheisiin. Lapsen sopeutumista uuteen perheeseen tuetaan ja seurataan.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 28.3.2023