suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kivijärven kunta

Aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kivijärvi
  • Julkinen palvelu

Kivijärvellä aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu esioppilaille sekä 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille ja muiden vuosiluokkien erityisoppilaille. Toiminnassa painotetaan lapsen omia kokemuksia. Toiminnan suunnittelun lähtökohtana on yksilölliset ja yhteisölliset sekä sosiaaliseen kasvuun liittyvät näkökohdat. Tavoitteena on tarjota lapselle hänen tarpeensa huomioivaa, monipuolista ja virkistävää toimintaa ja antaa mahdollisuus lepoon ja itsekseen oloon.

Kivijärvellä koululaisten aamutoimintaa järjestetään Nuppukummussa klo 6-8.30 ja iltapäivätoimintaa Tainionmäen koululla esiopetuksen tiloissa klo 13-15.

Hakemuksia toimintaan saa kunnanvirastosta, Tainionmäen koululta ja Nuppukummusta. Voit tulostaa hakemuksen myös tästä.

Toimi näin

Hakemuksia toimintaan saa kunnanvirastosta, Tainionmäen koululta ja Nuppukummusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu esiopetuksen sekä 1.-2. luokan oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKivijärven kunta
Palvelusta vastaaKivijärven kunta
Alue Kivijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kivijärven kunta
Päivitetty: 16.3.2021