suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

55 vuotta täyttäneiden työllistämistuki

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki voi myöntää työnantajalle työllistämistukea Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun asiakkaana olevan, 55 vuotta täyttäneen työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin. Työllistämistukea voi käyttää rekrytoinnin apuna, kun

  • työsuhteeseen palkattava henkilö on täyttänyt 55 vuotta ja
  • palkattava on ollut työttömänä vähintään kaksi vuotta viimeisten 28 kuukauden aikana.

Työllistämi ...

Toimi näin

Työnantajana voit hakea tukea sähköisesti Työmarkkinatorilla, yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelussa. Muista hakea työllistämistukea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Täytä hakemus ja lisää siihen tarvittavat liitteet asiointipalvelun palveluvalikon kautta. Palveluvalikossa hakemus on nimeltään 55 vuotta täyttäneiden työllistämistuki. Asiointipalvelun sisäiset ohjeet auttavat hakemuksen täyttämisessä.

Hae tuen maksatusta KEHA-keskukselta asiointipalvelussa saamasi tukipäätöksen mukaisesti. Maksatusta haetaan kuukausittain kalenterikuukauden aikana päättyviltä palkanmaksukausilta. Maksatushakemuksen voi jättää kolmen kuukauden kuluessa palkkatukijakson päättymisestä. Maksamisessa hyödynnetään kansallista tulorekisteriä.

Yleisneuvontaa työllistämistuesta ja sen maksatuksesta sekä tukea sähköiseen asiointiin tarjoaa Yritys-Suomi-puhelinpalvelu.

Kenelle ja millä ehdoin

Saat tukea työntekijän palkkakustannuksiin. Työnantajana sitoudut maksamaan palkattavalle henkilölle vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Jos työehtosopimusta ei ole, työnantajan tulee maksaa henkilölle tavanomaista ja kohtuullista palkkaa. Työllistämistukea ei myönnetä provisiopalkkaan.

Työllistämistuen määrä on 70 prosenttia palkkakustannuksista. Tuki voidaan myöntää 10 kuukaudeksi, mutta kuitenkin enintään työsuhteen keston ajaksi. Työllistämistukea maksetaan enintään 1 770 euroa kuukaudessa. Työllistämistukea voi käyttää ainoastaan palkkakustannuksiin. Sillä ei voi kattaa palkan sivukuluja tai lomarahaa. Työsuhde voi alkaa vasta, kun tuki on myönnetty.

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

KEHA-keskus, Pirkanmaan TE-toimisto

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.10.2023