suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää oppilaan opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä.

Opetus, opiskeluvälineet ja ruokailu ovat maksuttomia.

Toimi näin

Hakeminen ja hakuaika

Lisäopetukseen kymppiluokalle haetaan perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa 26.7.2016 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi. Sähköinen hakemus on tallennettava hakujärjestelmään tai paperihakemus on oltava perillä opetushallituksessa hakuajan päättymiseen mennessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen voivat hakea kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet toisen asteen opiskelupaikkaa lukiosta tai ammatillisista oppilaitoksista tai ovat jättäneet tarjotun opiskelupaikan käyttämättä.

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää oppilaan opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Oppilas voi kymppiluokalla korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 7.11.2019