suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Organisaatio

Soinin kunta

HYVÄN TUULEN SOINI

Kuntamme sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnan kaakkoisosassa vedenjakaja-alueella, jolle on tunnusomaista runsaat vesistöt ja korkeat vaaramaisemat. Maakunnan korkeimmalta kohdalta Raitamäeltä voit nähdä laajasti kuntaamme ja maakuntaamme. Soinin lumisilta vaaroilta saavat alkunsa Ähtävän, Ähtärin ja Saarijärven vesistöt. Puhtaasta luonnosta ja sen tarjoamista harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneille Soini on todellinen kuninkaiden paikka. Matkailijat ovatkin huomanneet monipuolisen luontomme ja erinomaiset reitistömme. Luontomatkailualueina Arpaisten reitti ja Kuninkaanpuiston alue luontoaiheineen ovat mielenkiintoisia kohteita.

SOINISSA TOIMITAAN

Kuntamme peruspalvelut ovat kunnossa. Yhtenäiskoulu sekä hyvänä esimerkkinä päivähoito, jossa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja ilman jonotusta. Kulttuurilla on kunnassamme vahva asema. Liikunta- ja urheilu elävät voimakkaana, jonka tuloksena menestymiset joukkueina eri peleissä. Olemme panostaneet voimakkaasti liikuntapaikkoihin. Yhtenäiskoulun yhteydessä oleva liikuntahalli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet sisäliikuntaan ja koulun sosiaalitiloja hyödyntävä tekojääkenttä mahdollistaa luistelu- ja jääpeliharrasteet. Jalkapallokenttä on myös tukemassa harrastustoimintaa. Hyvin hoidettuja hiihtolatuja löytyy yli 40 km. Vahvan harrastustoiminnan perustalta ovat syntyneet kuntamme mainetta ylläpitävät tähdet, esimerkkeinä Merja Korpela ja Jelena Jaakkola.

Elinkeinotoimintamme rungon muodostaa puuteollisuus ja sitä tukeva toiminta. Kuninkaanjoen Yrityslaakson teollisuusalue, puualan yritystoiminnan keskuksena, tarjoaa hyvät mahdollisuudet yrittämiselle. Kuntamme suurin yritys Oy Kohiwood Ltd on sijoittunut Kuninkaanjoen Yrityslaakson alueelle. Kehittämistyössä teemme yhteistyötä Järvi-Pohjanmaan alueella yhdessä Alajärven ja Vimpelin kuntien kanssa ja laajemmin Etelä-Pohjanmaan Järvialueella. Kehittämisohjelman mukaisesti panostamme biotalouteen, mekaaniseen puuteollisuuteen sekä matkailuun. Elinkeinotoiminnan kehittämisessä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n henkilöstö palvelee asiantuntevasti yritystoiminnan eri vaiheissa.

Kerromme mielellämme lisää Soinin kunnan toiminnasta ja erilaisista eduistamme.

Yhteystiedot

Sähköposti
soinin.kunta@soini.fi

Käyntiosoite

Multiantie 27 A

63800 Soini

Organisaation tunnistetiedot
Y-tunnus: 0182637-3

Puhelin
vaihde, avoinna arkisin klo 9-15
+358 445502375 
Puhelu on maksullinen.

Verkkosivu
Etusivu | Soinin kunta
www.soini.fiAvautuu uuteen ikkunaan.

Postiosoite

Multiantie 27 A

63800 Soini