suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Soinin kunta

Organisaatio

HYVÄN TUULEN SOINI

Kuntamme sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnan kaakkoisosassa vedenjakaja-alueella, jolle on tunnusomaista runsaat vesistöt ja korkeat vaaramaisemat. Maakunnan korkeimmalta kohdalta Raitamäeltä voit nähdä laajasti kuntaamme ja maakuntaamme. Soinin lumisilta vaaroilta saavat alkunsa Ähtävän, Ähtärin ja Saarijärven vesistöt. Puhtaasta luonnosta ja sen tarjoamista harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneille Soini on todellinen kuninkaiden paikka. Matkailijat ovatkin huomanneet monipuolisen luontomme ja erinomaiset reitistömme. Luontomatkailualueina Arpaisten reitti ja Kuninkaanpuiston alue luontoaiheineen ovat mielenkiintoisia kohteita.

AKTIIVINEN JA ELINVOIMAINEN SOINI

Kuntamme peruspalvelut ovat erinomaisessa kunnossa. Yhtenäiskoulussamme on pienet ryhmäkoot ja turvallinen opiskeluympäristö. Varhaiskasvatus on maksuton ja tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja ilman jonotusta. Kulttuurilla ja liikunnalla on kunnassamme vahva asema. Olemme panostaneet voimakkaasti liikunta- ja harrastuspaikkoihin. Yhtenäiskoulun yhteydessä oleva liikuntahalli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet sisäliikuntaan ja koulun sosiaalitiloja hyödyntävä tekojääkenttä mahdollistaa luistelu- ja jääpeliharrasteet. Yleisurheilukenttä ja sen yhdessä oleva jalkapallokenttä on uusittu vuonna 2021. Hyvin hoidettuja hiihtolatuja löytyy eri tyyleille. Vuorenmaan laskettelurinne palveluineen houkuttelee laskettelijoita kauempaakin. Keskustasta löytyvät kuntosali ja uima-allas.

Elinkeinotoimintamme rungon muodostaa puunjalostusteollisuus ja sitä tukeva yritystoiminta. Kuninkaanjoen Yrityslaakson teollisuusalue tarjoaa hyvät mahdollisuudet yrittämiselle. Kuntamme suurin yritys Oy Kohiwood Ltd on sijoittunut Kuninkaanjoen Yrityslaakson alueelle. Elinkeinotoiminnan kehittämisessä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n henkilöstö palvelee asiantuntevasti yritystoiminnan eri vaiheissa.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin