suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Mänttä-Vilppulan kaupunki

Organisaatio

Vaihtoehtoinen nimi Taidekaupunki

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula on n. 9300 asukkaan kaupunki Ylä-Pirkanmaalla, vain tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja Jyväskylästä.

Kaupunki syntyi 1.1.2009, kun Mäntän kaupunki liitettiin Vilppulan kuntaan. Mänttä-Vilppulan kaupunki käsittää Mäntän ja Vilppulan taajamien ohella aktiiviset Kolhon taajaman, sekä Pohjaslahden ja Vilppulan eteläiset kylät.

Mänttä-Vilppulassa on paljon nähtävää ympäri vuoden, mutta erityisesti kesäisin alueesta kuoriutuu oikea taiteen ja kulttuurin pieni suurkaupunki.

Mm. Kuvataideviikot, Mäntän Musiikkijuhlat, Urkuviikko, Kevyttä Klassista, Mää oon Mänttästä -kaupunkifestivaali ja Mänttä Food Festival houkuttelevat paikkakunnalle vuosittain lähes sata tuhatta kävijää.

Serlachius Museot tarjoavat myös korkealaatuista taidetta kahdessa museossaan, Joenniemen kartanolla ja Serlachius-yhtiön entisessä pääkonttorissa. Museoissa on esillä teoksia Serlachiuksen laajasta taidekokoelmasta sekä vaihtuvia nykytaidenäyttelyitä.

Yritystoiminta on Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa vahvaa ja vireää, joka luo elintärkeän pohjan kunnan menestykselle ja elinvoimalle.

Mänttä-Vilppulan kaupunki on tunnettu myös paperi- ja metalliteollisuudestaan. Nykyinen Metsä Tissuen paperitehdas Mäntässä on ollut kunniakkaasti toiminnassa vuodesta 1868 lähtien. Vilppulassa toimii Metsä Fibren suursaha, joka on merkittävä työllistäjä Pirkanmaan alueella.

Aktiivisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä voi harrastaa melkeinpä mitä vain, nuorisosirkuksesta kuorolauluun ja skeittauksesta moottoriurheiluun.

Mäntän seudun koulutuskeskuksessa ja Mäntän lukiossa toimii huippu-urheiluakatemia, joka takaa huipputason valmennuksen niin jääkiekossa, lentopallossa kuin yksilölajeissakin.

Ainutlaatuiset luontokohteet, kuten Elämänmäki Vilppulassa, Mäntänvuori Mäntässä luontopolkuineen, Palellusvuoren näkötorni Pohjaslahdella, Loilanniemen kotalaavu sekä Hyvärisenlammen luontopolku ja laavut Kolhosta. Keurusselän vesireitit ja rantamaisemat luovat upeat puitteet niin asumiseen, kuin matkailuunkin.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin